Basisles


De basisles is voor velen de eerste ontmoeting met de sport. Tijdens de basisles worden alle onderdelen van de IKO Level I behandeld.

Je start op het strand met een trainerkite. Tijdens het vliegeren leer je hoe je de kite moet sturen, wat het windvenster is en hoe je deze moet gebruiken tijdens het kitesurfen. Wanneer je dit onder de knie hebt, gaan we snel aan de slag met het echte werk. Samen met je instructeur tuig je de kite op en neem je alle veiligheidssystemen uitvoerig door. Het is nu tijd om het water op te gaan en te ervaren wat zo’n grote kite doet.
In het water leer je de kite onder controle te krijgen en ga je de powerzone verkennen. Je gaat aan de slag met downwind- en upwind bodydraggen. Dit is handig als je later je board terug wilt halen, nadat je bent gevallen. Hierna staat de waterstart op het programma. Aan het einde van de les zal je instructeur voordoen, hoe je jezelf in veiligheid kunt brengen als je tijdens het kitesurfen in de problemen bent geraakt.

Je volgt een basisles kitesurfen al voor 95 euro. Hiervoor krijg je 3 uur kitesurfles van een ervaren instructeur. De prijs is inclusief alle benodigde materialen.